Dřevěné kádě na ovoce, vodu a zelí

Dřevěná káď, sud či bečka je odborné i lidové pojmenování. Jedná se o nádoby, ve kterých se již po staletí přeměňuje ovoce na kvas a následně na různé alkoholické nápoje. Kvalitní destilát nelze zhotovit bez vhodného zralého ovoce. Ale důležitou součástí je i kvašení, které musí probíhat v kvalitních, zdravotně nezávadných kvasných nádobách. Mezi úplně nejvhodnější nádoby na kvas patří ,odjakživa, dřevěné kádě.

Dále vyrábíme kádě určené na:
  • vodu
  • zelí.
Kádě na ovoce a zelí jsou uvnitř vybroušeny, ale kádě na vodu jsou vypáleny. U všech těchto výrobků je možno zhotovit víko a uši.
 

Kádě na vodu

Kádě na ovoce a zelí

PřílohaVelikost
cenik-kadenavodu_2017.pdf499.11 KB